Algemene voorwaarden


Artikel 1: Definities

a Opdrachtnemer: BITTER Training & Advies gevestigd aan de Tuinenhof 6 te Heiloo, ingeschreven bij de Kamer van

Koophandel Amsterdam onder KvK-nummer 69694621; BTW-nummer NL184519172B01; hierna:

BITTER Training & Advies ;

b Opdrachtgever: de partij in opdracht van wie BITTER Training & Advies werkzaamheden verricht dan wel een overeenkomst aangaat;

c Overeenkomst: de overeenkomst tussen BITTER Training & Advies en de opdrachtgever;

d Opdracht: een door BITTER Training & Advies ontwikkelde en/of geleverde dienst.

 

Artikel 2: Algemeen

2.1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle diensten en overeenkomsten van BITTER Training & Advies .

2.2. BITTER Training & Advies verzorgt trainingen, (team)coaching en advisering op het gebied van sales, gesprekstechnieken, bewustzijn, ontwikkelings- en leertrajecten op basis van maatwerk, zoals per situatie overeengekomen met opdrachtgever.

2.3. Gedurende de overeenkomst heeft BITTER Training & Advies het recht de algemene voorwaarden eenzijdig te wijzigen.

 

Artikel 3: Offertes

3.1. Door BITTER Training & Advies uitgebrachte offertes hebben een geldigheidsduur van 2 maanden.

3.2. De door BITTER Training & Advies aan de opdrachtgever bij de offerte behorende verstrekte documenten en Trainingsontwerpen blijven eigendom van BITTER Training & Advies en mogen zonder toestemming van BITTER Training & Advies niet aan derden worden verstrekt, vermenigvuldigd of openbaar gemaakt worden.

3.3. De opdrachtgever is gehouden aan het juist en volledig opgeven van eisen, wensen en specificaties voor de opdracht op basis waarop BITTER Training & Advies haar aanbieding of offerte baseert.

 

Artikel 4: Aanvaarding

4.1. Een overeenkomst komt tot stand door:

a een door BITTER Training & Advies en de opdrachtgever ondertekende opdrachtbevestiging;

b het verlenen van een mondelinge of schriftelijke opdrachtbevestiging die door BITTER Training & Advies en de opdrachtgever schriftelijk wordt bevestigd. Mondeling en/of schriftelijk bevestigen kan plaatsvinden via telefoon, Skype, in persoon of via e-mail;

c een door de opdrachtgever voor akkoord ondertekende door BITTER Training & Advies uitgebrachte offerte.

 

Artikel 5: Inhoud

5.1. In de overeenkomst worden afspraken opgenomen over: de uitvoering van werkzaamheden en de wijze van werken, de tijdsduur van de opdracht, de geldende tarieven, nazorg, adviezen die relevant zijn voor een optimale uitvoering van de opdracht, door de opdrachtgever te organiseren logistiek rondom de te leveren inzet door BITTER Training & Advies en overige zaken die van belang zijn voor en van toepassing zijn op het uitvoeren van de specifieke opdracht en die door opdrachtgever en BITTER Training & Advies in onderling overleg worden vastgesteld

5.2. Indien opdrachtgever en BITTER Training & Advies in onderling overleg komen tot een wijziging van de overeenkomst van de (lopende) opdracht aanvaardt opdrachtgever de wijziging van de overeenkomst en de wijziging in prijs en tijdsduur van de opdracht.

 

Artikel 6: Evaluatie

6.1. BITTER Training & Advies laat de uitvoering van haar opdrachten evalueren om haar dienstverlening voortdurend te kunnen optimaliseren.

 

 

Artikel 7: Uitvoering

7.1. De overeenkomst betreft een inspanningsverplichting. BITTER Training & Advies kan niet instaan voor het bereiken van enig beoogd resultaat.

7.2. Indien BITTER Training & Advies een termijn heeft aangegeven waarbinnen zij de werkzaamheden zal uitvoeren, dan is deze termijn niet als een fatale termijn te beschouwen.

7.3. Overschrijding van een termijn van uitvoering geeft nooit het recht aan de opdrachtgever tot enigerlei schadevergoeding, tot ontbinding van de overeenkomst of een andere actie jegens BITTER Training & Advies .

7.4. BITTER Training & Advies informeert opdrachtgever desgevraagd over de voortgang van het werk en/of traject.

7.5. BITTER Training & Advies zal door de opdrachtgever verstrekte informatie vertrouwelijk behandelen en slechts gebruiken voor de uitvoering van de overeengekomen opdracht.

7.6. Privacy van deelnemers en coachees zal te allen tijde door BITTER Training & Advies worden gerespecteerd, ook jegens de opdrachtgever.

Artikel 8: Ziekte en overmacht

8.1. In geval van verhindering door ziekte of overmacht zal BITTER Training & Advies opdrachtgever hiervan onverwijld (telefonisch) op de hoogte stellen en alles doen wat in haar vermogen ligt om voor vervanging te zorgen, dan wel zo spoedig als mogelijk alsnog de overeenkomst uitvoeren.

8.2. BITTER Training & Advies is niet gehouden tot het nakomen van enige verplichting, indien zij daartoe gehinderd wordt als gevolg van een omstandigheid die niet is te wijten aan schuld, en noch krachtens de wet, een rechtshandeling of in het verkeer geldende opvattingen voor haar rekening komt.

8.3. Indien BITTER Training & Advies ten tijde van overmacht of ziekte inmiddels gedeeltelijk de overeenkomst is nagekomen, is BITTER Training & Advies gerechtigd om het inmiddels nagekomen gedeelte separaat te factureren. De opdrachtgever is gehouden deze facturatie te voldoen zoals beschreven in artikel 10 van deze Algemene Voorwaarden.

 

Artikel 9: Klachten

9.1. Een klacht over verrichte werkzaamheden dient binnen 10 werkdagen schriftelijk aan BITTER Training & Advies kenbaar te worden gemaakt.

9.2. Bij klachten tijdens een Training dient de opdrachtgever of de deelnemer zich direct te wenden tot de trainer/coach.

9.3. Een klacht over een factuur dient binnen 10 werkdagen na de factuurdatum bij BITTER Training & Advies schriftelijk te worden ingediend.

9.4. Een klacht over een factuur schort de betalingsverplichting van de opdrachtgever niet op.

9.5. In geval van een terechte klacht overlegt BITTER Training & Advies met opdrachtgever over de mogelijkheden tot aanpassen van het factuurbedrag, dan wel het kosteloos verbeteren of het opnieuw verrichten van de met de opdrachtgever overeengekomen werkzaamheden.

 

Artikel 10: Betaling

10.1. Alle opgegeven prijzen of tarieven zijn exclusief 21% BTW.

10.2. BITTER Training & Advies factureert de opdrachtgever maandelijks achteraf voor de door BITTER Training & Advies geleverde diensten/zaken in overeenstemming met het in de opdrachtbevestiging vastgelegde tarief.

10.3. Betaling dient binnen de geldende betalingstermijn van 14 kalenderdagen plaats te vinden.

10.4. Indien betaling binnen de lid 3 van dit artikel genoemde betalingstermijn niet heeft plaatsgevonden, dan is de opdrachtgever van rechtswege in verzuim. Vanaf de vervaldatum van de factuur is 1% rente per maand verschuldigd alsmede alle kosten voor gerechtelijke of buitengerechtelijke incassoprocedures, welke zijn vastgesteld op 15% van het factuurbedrag met een minimum van € 150,-.

10.5. Bezwaren en klachten schorten de betalingsverplichting niet op.

10.6. Indien de opdrachtgever in verzuim is als gevolg van niet-tijdige en/of onvolledige betaling, is BITTER Training & Advies gerechtigd de uitvoering van de overeengekomen opdracht onmiddellijk op te schorten.

10.7. BITTER Training & Advies past de tarieven jaarlijks op 1 januari in verband met de prijsindexering. De hieruit voortvloeiende tariefwijzigingen worden doorberekend in alle nieuwe opdrachten.

 

Artikel 11: Annulering door de opdrachtgever - Training

11.1. De opdrachtgever heeft het recht om tot 10 werkdagen voor aanvang van de opdracht kosteloos en zonder opgaaf van redenen te annuleren.

11.2. Bij een annulering van de opdracht tot 5 werkdagen voor aanvang van de opdracht wordt 50% van het factuurbedrag in rekening gebracht, tenzij opdrachtgever en BITTER Training & Advies in onderling overleg komen tot een redelijke termijn waarbinnen de opdracht alsnog kan worden uitgevoerd.

11.3. Bij een annulering van de opdracht binnen 5 werkdagen voor aanvang van de opdracht wordt 100% van het factuurbedrag in rekening gebracht, tenzij opdrachtgever en BITTER Training & Advies in onderling overleg komen tot een redelijke termijn waarbinnen de opdracht alsnog door BITTER Training & Advies kan worden uitgevoerd.

11.4. Indien de opdrachtgever overgaat tot annuleren van de opdracht, dan dient dit via e-mail aan BITTER Training & Advies gemeld te worden.

 

Artikel 12: Annulering door de opdrachtgever - coaching

12.1. De opdrachtgever heeft het recht om tot 10 werkdagen voor aanvang van de opdracht kosteloos en zonder opgaaf van redenen te annuleren.

12.2. Bij een annulering van de opdracht tot 5 werkdagen voor aanvang van de opdracht wordt 50% van het factuurbedrag in rekening gebracht,

tenzij opdrachtgever en BITTER Training & Advies in onderling overleg komen tot een redelijke termijn waarbinnen de opdracht alsnog kan worden uitgevoerd.

12.3. Bij een annulering van de opdracht binnen 5 werkdagen voor aanvang van de opdracht wordt 100% van het factuurbedrag in rekening gebracht, tenzij opdrachtgever en BITTER Training & Advies in onderling overleg komen tot een redelijke termijn waarbinnen de opdracht alsnog door BITTER Training & Advies kan worden uitgevoerd.

12.4. Indien de opdrachtgever overgaat tot annuleren van de opdracht, dan dient dit via e-mail aan BITTER Training & Advies gemeld te worden.

 

Artikel 13: Annulering door de opdrachtgever – seminars, workshops, spreker

13.1. De opdrachtgever heeft het recht om tot 1 kalendermaand voor aanvang van de opdracht kosteloos en zonder opgaaf van redenen te annuleren.

13.2. Bij een annulering van de opdracht binnen 1 kalendermaand voor aanvang van de opdracht wordt 100% van het factuurbedrag in rekening gebracht.

Artikel 14: Deelnemers training

14.1. BITTER Training & Advies is bevoegd een deelnemer die een behoorlijke uitvoering van de training verhindert de toegang tot de training te ontzeggen.

14.2. De overeengekomen factuur blijft in geval van het gestelde in lid 1 van dit artikel volledig verschuldigd.

14.3. Kosten voortkomend uit de schade en/of vernielingen aangericht door deelnemers zullen, voor zover niet op de dader(s) zelf te verhalen, door de opdrachtgever die de deelnemers heeft aangemeld betaald worden.

14.4. BITTER Training & Advies aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade van lichamelijke of geestelijke of van welke aard dan ook aan de deelnemers die verband houdt met het uitvoeren van trainingen.

14.5. De deelnemer dient zich te allen tijde te gedragen conform de aanwijzingen, regels en voorschriften die worden gegeven door BITTER Training & Advies en/of de opdrachtgever.

 

Artikel 15: Deelnemers coaching (coachees)

15.1. Van de coachee(s) wordt commitment verwacht.

15.2. Coaching is geen therapie; deze rol zal BITTER Training & Advies dan ook nooit op zich nemen. Indien BITTER Training & Advies het noodzakelijk acht zal de coachee worden geadviseerd contact op te nemen met de daartoe bevoegde instanties.

15.3. Bij iedere nieuwe opdracht zullen tijdens de intake in onderling overleg de geldende afspraken worden vastgelegd. Denk hierbij aan: kosten, betalingstermijn, inhoud van het traject, frequentie van sessies enzovoort.

15.4. BITTER Training & Advies aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade van lichamelijke of geestelijke of van welke aard dan ook aan de coachee(s) die verband houdt met het uitvoeren van het coachingstraject.

 

Artikel 16: Verplichtingen van de opdrachtgever

16.1. De opdrachtgever draagt er zorg voor dat alle informatie en logistiek, waarvan BITTER Training & Advies aangeeft dat deze noodzakelijk zijn of waarvan de opdrachtgever redelijkerwijs behoort te begrijpen dat deze noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van de overeenkomst, tijdig beschikbaar zijn.

16.2. De opdrachtgever draagt er zorg voor dat de deelnemers van de organisatie van de opdrachtgever, tijdig beschikbaar zijn en zich committeren aan de opdracht.

 

Artikel 17: Aansprakelijkheid

17.1. BITTER Training & Advies kan niet gehouden worden tot het vergoeden van enige schade, die een direct of indirect gevolg is van:

a overmacht;

b ziekte;

c enige daad of nalatigheid van de opdrachtgever, diens deelnemers, of andere personen, in dienst van de opdrachtgever of door de opdrachtgever te werk zijn gesteld.

17.2. BITTER Training & Advies is niet aansprakelijk voor een verkeerde interpretatie door de deelnemer van de inhoud van de training, advies of coaching.

17.3. Indien BITTER Training & Advies aansprakelijk mocht zijn voor enigerlei schade, dan is de aansprakelijkheid van BITTER Training & Advies beperkt tot het bedrag van de door de verzekeraar van BITTER Training & Advies gedane uitkering. Indien de verzekeraar in enig geval niet tot uitkering overgaat, is de aansprakelijkheid van BITTER Training & Advies beperkt tot het declaratiebedrag, met een maximum van het honorarium voor 1 maand.

 

 

Artikel 18: Ontbinding

18.1. BITTER Training & Advies is bevoegd de overeenkomst te ontbinden of de uitvoering daarvan op te schorten, indien de opdrachtgever de verplichtingen uit de overeenkomst niet, niet volledig of niet tijdig nakomt.

18.2. BITTER Training & Advies is bevoegd de overeenkomst te ontbinden indien zich omstandigheden voordoen welke van dien aard zijn dat nakoming van de overeenkomst onmogelijk is.

18.3. In geval van liquidatie, (aanvragen van) surseance van betaling, faillissement, beslaglegging of van schuldsanering ten laste van de opdrachtgever, staat het BITTER Training & Advies vrij om de overeenkomst terstond en met directe ingang, vrij van schadevergoeding, te ontbinden.

18.4. Bij een ontbinding van de overeenkomst zoals omschreven in dit artikel worden alle inmiddels uitgevoerde werkzaamheden aan de opdrachtgever in rekening gebracht.

 

Artikel 19: Intellectueel eigendom

19.1. De door BITTER Training & Advies aan de opdrachtgever en deelnemers verstrekte documenten, ontwerpen en informatie zijn en blijven eigendom van BITTER Training & Advies en mogen zonder toestemming van BITTER Training & Advies niet aan derden worden verstrekt, vermenigvuldigd of openbaar gemaakt worden.

19.2. Alle intellectuele eigendomsrechten op trainingen ontwikkeld door BITTER Training & Advies blijven, ook indien deze in opdracht van de opdrachtgever zijn ontwikkeld, bij BITTER Training & Advies berusten, tenzij een andere auteursrechthebbende op het werk zelf is aangegeven.

19.3. Het is zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van BITTER Training & Advies niet toegestaan om opnamen in beeld en/of geluid te maken van een Training.

Artikel 20: Privacy

20.1. BITTER Training & Advies handelt in overeenstemming met haar privacy statement:

zie privacy voorwaarden

20.2. Vertrouwelijke informatie over een deelnemer wordt niet aan de opdrachtgever, die de deelnemer heeft aangemeld voor een training bekend gemaakt, tenzij de deelnemer daarvoor vooraf toestemming heeft gegeven.

 

Artikel 21: Toepasselijk recht en geschillen

21.1. Op alle overeenkomsten en opdrachtbevestigingen is het Nederlands recht van toepassing.

21.2. Partijen zullen zich tot het uiterste hebben ingespannen een geschil eerst in onderling overleg te beslechten, alvorens een geschil voor te leggen aan de daartoe bevoegde rechter.